Online İşlemler
Opet'te Ara
Türkçe

Paro Programı Kişisel Verilerin İşlenmesi Aydınlatma Metni

1. PARO PROGRAMI NEDİR VE VERİ SORUMLUSU KİM?

PARO, Tanı Pazarlama ve İletişim Hizmetleri A.Ş.’nin (“Tanı”), yönettiği bir sadakat programıdır. Tanı, tüketicilere çeşitli avantaj ve imkanlar sağlayan pazarlama programları oluşturan ve yöneten bir Koç Topluluğu şirketidir.


2. NASIL PARO PROGRAMI ÜYESİ OLABİLİRİM?

Paro Program üyeliği, temasa geçeceğiniz, Tanı’ya veya Program ortaklarına ait SMS, WEB, Çağrı Merkezi, Mobil Uygulama vb. kanallardan üyelik gerçekleştirmenizle veya aktivasyon yapmanızla başlamaktadır. Aktivasyon, Program ortağı üye işyerlerinden aldığınız sadakat kartlarınızı veya cep telefon numaranızı ad, soyad, cep telefon numarası veya sadakat kart numarası ve doğum tarihi bilgileriniz ile aktive etmenizle gerçekleşir. Bazı Program Ortaklarında aktivasyon yapmak için farklı bilgi talep edilebilir. Aktivasyon yapmak için www.paro.com.tr adresinden işlem yapabilirsiniz.


3. PROGRAM ORTAKLARI KİMLERDİR?

Arçelik Pazarlama A.Ş. (Arçelik, Beko), Aygaz A.Ş. (Aygaz, Mogaz, Pürsu), Divan Turizm İşletmeleri A.Ş., Koç Finansman A.Ş., Koçtaş Yapı Marketleri Ticaret A.Ş., Opet Petrolcülük A.Ş., Öztaner Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Ltd. Şti (Özhan Market), RMK Classic Giyim Tekstil Ticaret A.Ş. (Brooks Brothers, Edwards), Setur Servis Turistik A.Ş., Tat Gıda Sanayi A.Ş., Türk Traktör ve Ziraat Makineleri A.Ş., Yapı ve Kredi Bankası A.Ş., Yurtiçi Kargo Servisi A.Ş.’dir. Paro program ortakları güncellenebilir. Güncel program ortaklarını www.paro.com.tr adresinden takip edebilirsiniz. Program Ortakları aynı zamanda Paro üye işyerleridir.


4. PARO PROGRAMI ÜYESİ OLARAK KİŞİSEL VERİLERİMİN ELDE EDİLME YÖNTEMİ, HUKUKİ SEBEBİ VE İŞLENME AMAÇLARI NELERDİR?

Paro Programı Üyelerinin aşağıdaki türdeki kişisel verileri (“Kişisel Veriler”) üyelerin temas kuracağı; Tanı’ya veya Paro Program Ortakları’na ait mağaza, istasyon, çağrı merkezi, web sitesi, mobil uygulama ve üyelik gerçekleştirilmesi halinde sosyal medya kanalları, Paro Program Ortakları’nın bayi, acente ve franchise’ları, Paro Program Üyelerinin aynı zamanda Chippin Platformu üyesi olması halinde Chippin Platformu kullanımı kanalıyla elde edilmektedir. Yukarıda yer alan yöntemler ile elde edilen Kişisel Veriler aşağıda belirtilen amaç ve hukuki sebepler ile işlenmektedir:
Yukarıda yer alan yöntemler ile elde edilen Kişisel Veriler aşağıda belirtilen amaç ve hukuki sebepler ile işlenmektedir:


KİŞİSEL VERİ İŞLEME AMACI VE HUKUKİ SEBEBİ
Ad, soyad, cep telefonu, doğum tarihi, Paro özellikli kart numarası, plaka, kredi kart numarası Belirtilen kişisel verileriniz Paro Program üyeliğinizin aktivasyonu esnasında sözleşmenin ifası ve meşru menfaate ilişkin hukuki sebeplere dayalı olarak elde edilmektedir. Ad, soyad, cep telefonu ve doğum tarihi verileriniz, Paro Programı üyeliğinden sizleri faydalandırabilmek, talep ve şikayetlerinizi sonuçlandırmak amacıyla işlenmektedir. Paro Programı Üyesi olmak için bu kişisel verilerin işlenmesi zorunludur. Plaka veriniz, Opet Petrolcülük A.Ş. veya Aygaz A.Ş. üye işyerlerimiz kanalları yoluyla aktivasyon yapmanız halinde işlenecektir. Kredi kart numaranız ise Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. üye işyerimiz aracılığıyla Paro Programına katılmak için açık rıza vermeniz halinde işlenecektir.
E-posta, adres, plaka, anketlere verdiğiniz cevaplar, TCKN, cinsiyet, ziyaret ettiğiniz mağazalar ve Program Ortağı markalarda gerçekleştirdiğiniz alışveriş detayınız, araç modeli/yılı, medeni durumunuz, ad-soyad, cep telefonu numarası, doğum tarihi, yaşadığı yer, eğitim, iş bilgisi, ilgi alanları, mobil cihazlar üzerinden alınabilecek olan cihaz bilgileri (cihaz tanımlama numarası, işletim sistemi, tarayıcı ismi, cihaz marka/model) Paro Programını kullanmanız dolayısıyla; Tanı ile veya Paro Programı ortaklarından herhangi biri ile paylaşmanız durumunda ya da sosyal medya aracılığıyla üyelik gerçekleştirmeniz, bilgi güncelleme yapmanız, kampanyaya katılmanız, Chippin Platformu aracılığıyla bu bilgileri vermeniz halinde, verilerin güncelliğinin sağlanması ile tekilleştirme çalışmalarının yürütülmesi, sizlere özel analiz, tanıtım, pazarlama faaliyetleri, doğrudan postalama çalışmalarının yapılması amacıyla Paro Programına katılmak için rızanızın varlığı halinde açık rıza hukuki sebebine dayalı olarak söz konusu verileriniz işlenmektedir. Paro Program üyesi olmanız durumunda bu verileriniz kullanılarak, ürün ve kampanya geliştirmelerinin yapılması, genel analiz çalışmaları, raporlama, istatistiki analizler, meşru menfaat ve sözleşmenin ifası hukuki sebeplerine dayalı olarak yapılacaktır. Ayrıca ticari elektronik ileti izni vermiş olmanız halinde bu kişisel veriler, Program Ortaklarının ürün ve hizmetlerinden parolulara özel avantajlarla faydalanmanız için genel ve sizlere özelleştirilerek sunulması ve tanıtılması amacıyla işlenmektedir.
Mobil uygulamalar ve IOT cihazlarınız aracılığıyla verdiğiniz lokasyon ve cihaz kullanım bilgileriniz Mobil uygulamamız, Program Ortaklarının mobil uygulamaları ve Program Ortaklarının IOT özellikli cihazlarını kullanmanız durumunda, ayrıca onay vermeniz halinde lokasyon (konum) ve cihaz kullanım bilginiz işlenmektedir. Lokasyon (konum) veriniz, size özel analiz, tanıtım ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amacıyla rızanızın varlığı halinde, açık rıza hukuki sebebine dayalı olarak işlenmektedir. Lokasyon verinizin işlenmesine ayrıca onay vermediğiniz sürece, sadece Paro Üyesi olmanız sebebi ile lokasyon (konum) veriniz işlenmemektedir. Lokasyon verinizin işlenmesine onay vermeniz halinde dilediğiniz zaman ilgili uygulama/cihaz üzerinden izninizi geri alabilirsiniz.
Tanı’ya ve Program Ortaklarına ait Web siteleri ve mobil uygulamalar üzerindeki gezinme hareketleriniz ile davranış bilgileriniz (site/mobil uygulama üzerindeki hareketler, incelenen, sepete atılan ürünler ile siteye hangi sayfadan gelindiği gibi bilgiler) Web siteleri ve mobil uygulamalar üzerinden ayrıca çerez (cookie) iznine açık rıza vermeniz halinde açık rıza hukuki sebebine dayalı olarak, çevrimiçi ortamlardaki davranışsal hareketleriniz size özel analiz, tanıtım ve pazarlama faaliyetleri yürütülmesi amacıyla işlenmektedir. Çerez (cookie) iznine ayrıca rıza vermediğiniz sürece, sadece Paro Üyesi olmanız sebebi ile çevrimiçi davranış bilginiz işlenmemektedir.

5. KİŞİSEL VERİLERİM KİMLERLE HANGİ AMAÇLAR İLE PAYLAŞILACAK?

Paro Programı’na katılmak için açık rıza vermeniz durumunda, Program kapsamında toplanmış olan kişisel verileriniz,

-Program faydalarını alabilmeniz için tedarikçilerimizle,
-bilgilerinizin güncelliğinin ve bütünlüğünün sağlanması, program faydalarını alabilmeniz ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amacıyla Paro Program ortakları ve Paro Program Ortaklarının bayi, franchise ve acenteleri ile paylaşılabilmektedir.

Bir Program ortağında gerçekleştirmiş olduğunuz alışveriş bilgilerinizin bir diğer Program ortağı ile paylaşılmadığını belirtmek isteriz. Paro Program Ortaklarının bayi, franchise ve acentelerinin güncel listesine www.paro.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.


6. RIZA BEYANINI ONAYLADIĞIM TARİHTEN ÖNCE ELDE EDİLMİŞ KİŞİSEL VERİLERİM DE PARO PROGRAMI KAPSAMINDA İŞLENECEK Mİ?

Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Rıza Beyanı’nı (“Rıza Beyanı”) onayladığınız tarihten önce, Program ortaklarından yapmış olduğunuz alışverişlerde bize alışveriş bilgileriniz yanında cep telefonu, plaka gibi tanımlayıcı kişisel verilerinizi vermeniz halinde bu bilgileriniz şifreli olarak tutulacak olup, ancak Rıza Beyanı’na onay verdiğiniz tarihten itibaren, daha önce vermiş olduğunuz bu kişisel veriler ve alışveriş bilgileriniz de geriye dönük olarak açılacak ve Kişisel Verileriniz ile eşleşmiş olarak Programlar kapsamında ve işbu Aydınlatma Metni çerçevesinde ilgili Program ortağı tarafından işlenecektir. Aynı durum Paro özellikli kartlarınız için de geçerli olacak, Rıza Beyanı’ndan önce kartınız ile alışveriş yapmanız halinde Rıza Beyanı’na onay verdikten sonra kart ve alışveriş bilgileriniz de Kişisel Verileriniz ile eşleşerek ilgili Program ortağı tarafından işlenmeye devam edilecektir.


7. KİŞİSEL VERİLERİM NE KADAR SÜRE İLE İŞLENECEK?

Kişisel Verileriniz, Paro Programı kapsamında, Programın devamı süresince ve sonrasında da aksi tarafınızca talep edilmediği veya işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkmadığı sürece işlenmeye devam edilecektir.
Paro Programı’nın isim değiştirmesi, başka bir programa dönüşmesi gibi durumlarda bu konuda gereken duyurular yapılacak olup, yeni programın veri işleme kapsamının bu Aydınlatma Metni ile uyumlu olduğu ölçüde kişisel verileriniz yine bu kapsamda işlenmeye devam edilecektir.
Açık rızanızı geri almaya ilişkin talebinizin bulunması halinde dahi Kişisel Verilerinizin açık rızaya tabi amaçlar için kullanımı sonlandırılacak, ancak Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 5/2. ve 6/3. maddelerindeki amaçlarla işlenmeye devam edilecektir.


8. KİŞİSEL VERİLERİME İLİŞKİN HAKLARIM NELERDİR VE NASIL KULLANABİLİRİM?

Kişisel veri sahibi olarak Kanun’un 11. maddesi uyarınca aşağıdaki haklara sahip olduğunuzu bildiririz:
• Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
• Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
• Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
• Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
• Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
• Kanun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
• İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
• Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme.


Yukarıda sıralanan haklarınıza yönelik başvurularınızı,
https://www.paro.com.tr/content/uploads/basvuru-formu.pdf den ulaşabileceğiniz Veri Sahibi Başvuru Formu’nu doldurarak Şirketimize iletebilirsiniz. Talebinizin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvurularınız ücretsiz olarak sonuçlandırılacaktır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre tarafınızdan ücret talep edilebilecektir.



PARO PROGRAM KOŞULLARI

1. Paro Üyesi’nin (“Üye”), Paro Programı’ndan faydalanması ve kazandığı puanları kullanabilmesi için Paro Üyeliği Rıza Beyanı’na onay vermesi ve cep telefonu numarası ile kayıt gerçekleştirmesi gerekmektedir. Üye, kendisine verilen kart ve cep numarasını, kullanıcı adı ve/veya şifreyi başkasına vermemeyi, kullandırmamayı, bunların saklanmasından sorumlu olduğunu; ayrıca cep telefonu numarasının değişmesi, hattın kapatılması veya devredilmesi halinde 4447276 Paro Danışma Hattı’na bildirmeyi, kartın veya cep telefonunun, Üye veya başkası tarafından kötüye kullanıldığı, Programlar’ın suistimal edildiği tespit edilirse, üyeliğe ilişkin her türlü hak ve kazanımların geri alınacağını, diğer tedbirlerin uygulanabileceğini kabul ve taahhüt eder. Gerekli bildirimin yapılmaması halinde, hattın başkasına devredilmesi nedeniyle cep telefonu numarasına tanımlı puanların harcanmasından Tanı veya diğer Program Ortakları sorumlu tutulamayacaktır. Üye bu konuda doğabilecek ihtilaflardan Tanı ve Program Ortakları’nın sorumlu olmadığını, üyelik kartını, kart numarasını veya cep telefonunu başkasına vermemeyi, verdiği takdirde tüm sorumluluğun kendisinde olduğunu ve kazanmış olduğu puanlar dahil, üzerindeki tüm haklarını kaybedeceğini kabul eder. Üye, üyelik kartının veya cep telefonunun kaybolması, çalınması halinde, bu durumu çağrı merkezine bildirecektir. Bildirim yapılıncaya kadar doğabilecek her türlü zarardan Üye sorumludur. Bu maddedeki koşullar Programlar’da kullanılan kart harici tüm araçlar için de geçerli olacaktır.


2. Her Program Ortağı’nda Paro Programı koşulları, faydaları farklı olabilir ve değişebilir. Tanı, kişisel verilerin kullanım amacına yönelik hususlar hariç, önceden bildirmeden, Paro Programı şartlarını değiştirebilir, programı durdurabilir, üyeliği iptal edebilir, üyeliğe ilişkin aidat alabilir. Yıl içinde kazanılan puanlar, takip eden yılın 31 Ocak günü sıfırlanabilir. Geçerli koşullar Paro Programı’nın iletişim kanallarından öğrenilebilir. Kendileri tarafından Üye’ye satılmamış olan malların ayıbından, sistemin üzerinde çalıştığı elektronik altyapıdaki arızalar nedeniyle geç veya yanlış alınan duyuru, promosyon, puanlar vb.’den, çeşitli nedenlerle promosyon, puan gibi imkânların Üye’ye sağlanamamasından dolayı oluşabilecek ihtilaflardan Tanı ve Program Ortakları hiçbir şekilde sorumlu tutulmayacaktır. Bu maddedeki koşullar devreye alınacak diğer programlar için de geçerli olacaktır.


3. Tanı veya Üye, 1 hafta önceden bildirimde bulunmak kaydıyla, her zaman ve bir sebep göstermeye gerek olmaksızın üyeliği sona erdirebilirler. Bu durumda 1 hafta içinde üyelik sona erer. Üye, kazandığı haklarından, geçerli koşullar dahilinde, üyelik sona erme tarihine kadar yararlanabilecektir. Üyelik sona erdiğinde kartta biriken puanlar ve Üye’ye kazandırılan haklar Tanı tarafından silinecek ve geri alınacaktır. Üye, Tanı’ya ve diğer Program Ortaklarına bu form ile açıklanan ve sair şekilde açıklanacak ve açıklanmış bilgilerinin doğruluğunu, bunlarda değişiklik olması halinde güncelleyeceğini, uyuşmazlık halinde Tanı ve Program Ortaklarının defter ve her türlü kayıtlarının kesin delil sayılacağını, aksi Tanı ve Program ortağı şirket tarafından düzenlenmediği ve duyurulmadığı sürece, Paro Programı’na 18 yaşın üzerinde Türkiye’de yaşayan gerçek kişilerin üye olabileceğini, tüzel kişilerin de Tanı kararı ile Program’a dahil edilebileceğini kabul eder.

 

Sitemizde ve uygulamamızda çerezler kullanılmaktadır. Çerezler hakkında detaylı bilgi almak için Çerez Aydınlatma Metni’ni incelemenizi rica ederiz.

x
X

Çerez Aydınlatma Metni

Opet Petrolcülük Anonim Şirketi (“Opet” veya “Şirket” olarak anılacaktır) olarak, web sitelerimiz (“Site”), uygulamalarımız ya da dijital ortamda sizlerin kullanımına sunduğumuz benzeri tüm çevrimiçi ya da çevrimdışı mecralarımızı (anılan tüm mecralar birlikte “Platform” olarak anılacaktır.) kullanımınız veya ziyaretiniz sırasında sizlerin deneyimini geliştirmek için çerezler, pikseller, GIFler vb. birtakım teknolojilerden (“çerezler”) faydalanmaktayız.

Bu teknolojilerin kullanımı başta 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVK Kanunu”) olmak üzere tabi olduğumuz mevzuata uygun şekilde gerçekleştirilmektedir.

İşbu Çerez Aydınlatma Metni’nin amacı, Platformların kullanımı esnasında kullanılmakta olan çerez ve piksel gibi kişisel verilerin toplanması yoluyla kişisel verilerin işlenmesi nedeniyle elde edilen kişisel verilerin işlenmesine ilişkin olarak sizlere bilgi vermektir. İşbu metinde sitemizde ve uygulamamızda hangi amaçlarla hangi tür çerezleri kullandığımızı ve bu çerezleri nasıl kontrol edebileceğinizi sizlere açıklamak istiyoruz.

Opet Petrolcülük Anonim Şirketi olarak sitemizde ve uygulamamızda kullandığımız çerezleri kullanmaktan vazgeçebilir, bunların türlerini veya fonksiyonlarını değiştirebilir veya sitemize ve uygulamamızda yeni çerezler ekleyebiliriz. Dolayısıyla işbu Çerez Aydınlatma Metni’nin hükümlerini dilediğimiz zaman değiştirme hakkını saklı tutarız. Güncel Çerez Aydınlatma Metni üzerinde gerçekleştirilmiş olan her türlü değişiklik sitede, uygulamada veya herhangi bir kamuya açık mecrada yayınlanmakla birlikte yürürlük kazanacaktır. Son güncelleme tarihini metnin sonunda bulabilirsiniz.

Kişisel verilerinizin Şirketimiz tarafından işlenme amaçları konusunda detaylı bilgilere; OPET PETROLCÜLÜK ANONİM ŞİRKETİ KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI VE İŞLENMESİ POLİTİKASI ’ndan ulaşabilirsiniz.



Kişisel Veri Toplamanın Yöntemi ve Hukuki Sebebi

Kişisel verileriniz, internet sitemizi ziyaretiniz kapsamında veya uygulamamızı kullanmanız dolayısıyla elektronik ortamda çerezler yoluyla Şirketimizin meşru menfaatine yönelik hukuki sebebe dayalı olarak toplanmaktadır. Toplanan kişisel verileriniz Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında işbu Çerez Aydınlatma Metni’nde belirtilen amaçlarla da işlenebilmektedir.



Kişisel Verilerin Kimlere ve Hangi Amaçla Aktarılabileceği

Opet Petrolcülük Anonim Şirketi olarak, Çerez Aydınlatma Metni kapsamındaki kişisel verilerinizi yukarıda belirtilen amaçların gerçekleştirilebilmesi ile sınırlı olarak ve mevzuata uygun şekilde tedarikçilerimize, kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere paylaşabiliriz

Hangi Çerezler Hangi Amaçlarla Kullanılmaktadır?

Opet olarak sitemizde ve uygulamamızda çeşitli amaçlarla çerezler kullanmakta ve bu çerezler vasıtasıyla kişisel verilerinizi işlemekteyiz. Bu amaçlar başlıca şunlardır:

  • Site’nin ve uygulamanın çalışması için gerekli temel fonksiyonları gerçekleştirmek.Örneğin, oturum açan üyelerin Site’de farklı sayfaları ziyaret ederken tekrar şifre girmelerine gerek kalmaması.
  • Site’yi ve uygulamayı analiz etmek, Site’nin ve uygulamanın performansını arttırmak. Örneğin, Site’nin üzerinde çalıştığı farklı sunucuların entegrasyonu, Site’yi ziyaret edenlerin sayısının tespit edilmesi ve buna göre performans ayarlarının yapılması ya da ziyaretçilerin aradıklarını bulmalarının kolaylaştırılması.
  • Site’nin ve uygulamanın işlevselliğini arttırmak ve kullanım kolaylığı sağlamak. Örneğin, Site üzerinden üçüncü taraf sosyal medya mecralarına paylaşımda bulunmak, Site’yi ziyaret eden ziyaretçinin daha sonraki ziyaretinde kullanıcı adı bilgisinin ya da arama sorgularının hatırlanması.
  • Kişiselleştirme, hedefleme ve reklamcılık faaliyeti gerçekleştirmek. Örneğin, ziyaretçilerin görüntüledikleri sayfa ve ürünler üzerinden ziyaretçilerin ilgi alanlarıyla bağlantılı reklam gösterilmesi.

Sitemizde ve Uygulamamızda Kullanılan Çerezler

Aşağıda sitemizde ve uygulamamızda kullandığımız farklı türdeki çerezleri bulabilirsiniz. Sitemizde ve uygulamamızda hem birinci parti çerezler (ziyaret ettiğiniz site tarafından yerleştirilen) hem de üçüncü parti çerezleri (ziyaret ettiğiniz site haricindeki sunucular tarafından yerleştirilen) kullanılmaktadır.

Çerezlerin Kullanımını Nasıl Kontrol Edebilirim?

Çerez ve benzeri teknolojilerin kullanımı konusunda ziyaretçi ve kullanıcılarımızın tercihleri bizler için esastır. Buna karşın, Platform’un çalışması için zorunlu olan Çerezler’in kullanılması gerekmektedir. Ek olarak bazı çerezlerin kapatılması halinde Platform’un birtakım işlevlerinin kısmen ya da tamamen çalışmayabileceğini hatırlatmak isteriz.



Platform’da kullanılan çerezlere dair tercihlerinizi ne şekilde yönetebileceğinize ilişkin bilgiler aşağıdaki gibidir: 

  • Ziyaretçiler, Platform’u görüntüledikleri tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkanına sahiptir. Eğer kullanılmakta olan tarayıcı bu imkânı sunmaktaysa, tarayıcı ayarları üzerinden çerezlere ilişkin tercihleri değiştirmek mümkündür. Böylelikle, tarayıcının sunmuş olduğu imkânlara göre farklılık gösterebilmekle birlikte, veri sahiplerinin çerezlerin kullanılmasını engelleme, çerez kullanılmadan önce uyarı almayı tercih etme veya sadece bazı çerezleri devre bırakma ya da silme imkanları bulunmaktadır.
  • Bu konudaki tercihler kullanılan tarayıcıya göre değişiklik göstermekle birlikte genel açıklamaya https://www.aboutcookies.org/ ulaşmak mümkündür. Çerezlere ilişkin tercihlerin, ziyaretçinin Platform’a erişim sağladığı her bir cihaz özelinde ayrı ayrı yapılması gerekebilecektir.
  • Google Analytics tarafından yönetilen çerezleri kapatmak için tıklayınız.
  • Google tarafından sağlanan kişiselleştirilmiş reklam deneyimini yönetmek için tıklayınız.
  • Birçok firmanın reklam faaliyetleri için kullandığı çerezler bakımından tercihler Your Online Choices üzerinden yönetilebilir.
  • Mobil cihazlar üzerinden çerezleri yönetmek için mobil cihaza ait ayarlar menüsü kullanılabilir.
  • Tarayıcınızın ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerinizi kişiselleştirme imkanına sahipsiniz.
Adobe Analytics http://www.adobe.com/uk/privacy/opt-out.html
AOL https://help.aol.com/articles/restore-security-settings-and-enable-cookie-settings-on-browser
Google Adwords https://support.google.com/ads/answer/2662922?hl=en
Google Analytics https://tools.google.com/dlpage/gaoptout
Google Chrome http://www.google.com/support/chrome/bin/answer.py?hl=en&answer=95647
Internet Explorer https://support.microsoft.com/en-us/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies
MozillaFirefox http://support.mozilla.com/en-US/kb/Cookies
Opera http://www.opera.com/browser/tutorials/security/privacy/
Safari https://support.apple.com/kb/ph19214?locale=tr_TR

Veri Sahibi Olarak Haklarınız Nelerdir?

KVK Kanunu’nun 11. maddesi uyarınca veri sahipleri,

  • kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • KVK Kanunu ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • işlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahiptir.

Yukarıda sıralanan haklarınıza yönelik başvurularınızı, Veri Sahibi Başvuru Formu’nu doldurarak Şirketimize iletebilirsiniz. Talebinizin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvurularınız ücretsiz olarak sonuçlandırılacaktır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre tarafınızdan ücret talep edilebilecektir.